Διαμαρτυρία τη Δευτέρα το πρωί στη Λότζια

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις  για τη σχολική στέγη που διοργανώνουν από κοινού η Ένωση Συλλόγων Γονέων και το Σωματείο Οικοδόμων.

Τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Ηρακλείου (Λότζια).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται

“Καλούμε  αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Γονέων σχολείων της πόλης, όλους τους γονείς να έρθουν και να καταθέσουν υπομνήματα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο.
Να ενημερώσουμε τους δημοτικούς άρχοντες πως οι ανάγκες των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν. Πως έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τα καυτά ζητήματα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των σχολείων χωρίς καμία αναβολή.
Οι κτιριακές ανάγκες των σχολείων ασφυκτιούν στα πλαίσια μιας πολιτικής  που μοιράζει φτώχεια στο λαό και τις ανάγκες μας και κέρδη στις τράπεζες και τα μονοπώλια.
Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη, αν μιλάμε για κάλυψη των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, πόσο μάλλον για νέα κτίρια.

Είναι βέβαιο πια, πως στόχος είναι οι γονείς να πληρώνουν και για τη μόρφωση των παιδιών τους.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!  Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων θα κλιμακώσουμε  τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να υπάρξουν για όλα τα σχολεία κτίρια σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά στο παιδαγωγικό τους σκοπό.

Για παιδεία δημόσια, δωρεάν, ενιαία για όλους τους μαθητές.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ  ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΛΟΤΖΙΑ)”