Τεράστια καταβόθρα “κατάπιε” ολόκληρη διασταύρωση στην Ιαπωνία

Όλα άρχισαν όταν σε δρόμο της πόλης Φουκουόκα, στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας, εμφανίστηκαν δύο μικρές τρύπες, νωρίς  το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου. Η καταβόθρα εμφανίστηκε δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό του Φακουόκα, στα νότια της Ιαπωνίας, γύρω στις 5 τα ξημερώματα. Τα ανοίγματα ολοένα και μεγάλωναν ώσπου η Γη άνοιξε και «κατάπιε» ολόκληρο το δρόμο με τις πέντε λωρίδες κυκλοφορίας, σχηματίζοντας μια γιγάντια καταβόθρα.

Η τεράστια λακκούβα έχει τώρα άνοιγμα περίπου 30 μέτρων. Δεν σημειώθηκε κανένας σοβαρός τραυματισμός αλλά υπάρχουν προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και μεταφορών στην περιοχή. Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δεν αποκλείουν η ξαφνική δημιουργία της καταβόθρας να σχετίζεται με τις εργασίες επέκτασης του μετρό σε κοντινό σημείο.

iapwnia_dromos_1

 Το ρεύμα και το αέριο κόπηκαν και τα γειτονικά κτήρια χρειάστηκε να εκκενωθούν. «Το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε ξαφνικά και άκουσα έναν ηχηρό γδούπο. Βγήκα έξω και είδα μια τεράστια τρύπα» δήλωσε μάρτυρας στο ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

iapwnia_dromos_2
  Στα τοιχώματα της καταβόθρας διακρίνονταν κομμένα καλώδια και αγωγοί που γέμιζαν την τρύπα με νερό. Τα γύρω κτήρια εκκενώθηκαν προληπτικά και οι Αρχές εξετάζουν τα αίτια της καθίζησης.