Καιρός: Ζέστη, νοτιάδες και σκόνη απο Δευτέρα

Ενίσχυση των Νοτίων ανέμων, η αύξηση της θερμοκρασίας καθώς και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού απο την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στην Κρήτη. Με τον καιρό απο ότι φαίνεται στο νησί να συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Η ενίσχυση των Νοτίων ανέμων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ωστόσο, η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές την Τρίτη, όπου στα βόρεια του νησιού οι μέγιστες τιμές πιθανά θα ξεπεράσουν και τους 30⁰C κατά τόπους. Η μεταφορά σκόνης αναμένεται να ξεκινήσει από την Δευτέρα με τις μέγιστες συγκεντρώσεις να σημειώνονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες :

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Αρχικά καλός καιρός ενώ από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση των υψηλών νεφώσεων. Οι άνεμοι στα δυτικά των Χανίων από ΝΔ διευθύνσεις στα 3 – 4 Μποφώρ, ενώ στην υπόλοιπη Κρήτη θα παραμείνουν μεταβλητών διευθύνσεων ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15⁰C έως 25⁰C.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Καιρός Νεφελώδης κυρίως από υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι Νοτίων διευθύνσεων, στα δυτικά των Χανίων καθώς και σε βόρειες περιοχές της Κρήτης η ένταση τους θα φθάνει στα 5 – 6 και τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ. Στη νότια Κρήτη θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 16⁰C έως  28⁰C. Στα νότια η θερμοκρασία θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η μεταφορά σκόνης από την Αφρική αλλά σε μικρές αρχικά συγκεντρώσεις.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Οι Νότιοι άνεμοι, θα ενισχυθούν  περισσότερο. Η μέση ένταση τους θα είναι στα 5 – 6 τοπικά έως και 7 – 8 Μποφώρ σε περιοχές ανατολικά του νομού Χανίων, στο Ρέθυμνο και σε περιοχές του Ηρακλείου.  Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει και τους 30⁰C. Οι συγκεντρώσεις σκόνης αναμένεται να ανέβουν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Αραιές νεφώσεις το πρωί που όμως από το απόγευμα θα πυκνώσουν και πιθανότατα να εκδηλωθούν βροχές στα δυτικά της Κρήτης που ενδεχομένως στη συνέχεια να επεκταθούν και ανατολικότερα.Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από Νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.Σταδιακά θα υποχωρήσουν και τα επίπεδα συγκέντρωσης της σκόνης.