“Έφυγε” ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου  ο Ανδρέας Βγενόπουλος ιδρυτής του ομίλου Marfin Investment Group.  Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.  Ο θάνατος του σε ηλικίας 63 ετών,  οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή. Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο η κηδεία, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ «σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».

5799e9c61dc524ce2e8b4c68

Ποιος ήταν ο Αδρέας Βγενόπουλος

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και συνεργάτες», ενώ στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην “Thenamaris Shipping”. Ήταν εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία ΑΕ» και της Marfin Popular Bank.

Υπό την καθοδήγηση του η MIG μετατράπηκε σε μία διεθνής εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου με έδρα την Ελλάδα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Συμμετείχε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στην δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο Βγενόπουλος είχε έντονη δημόσια παρουσία και ήταν εξαιρετικά παρεμβατικός στην εξουσία με τον τρόπο παρέμβασης του να ξεφεύγει από τη στενά επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο ίδιος την τελευταία πενταετία τελούσε σε δικαστική διερεύνηση από τις ελληνικές και κυπριακές αρχές για δραστηριότητες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Marfin Investment Group (MIG) executive chairman Andreas Vgenopoulos looks on during a press conference on the launch of operations of Greece's private Olympic Air, at a press conference in Athens, Thursday Sept. 17, 2009. Vgenopoulos said the company, which replaces loss-making state carrier Olympic Airlines, will start flights on Oct. 1 with a fleet of 21 new aircraft, which will be gradually expanded to 32 in a USD1.1 billion (euros 750 million) investment plan. MIG bought the company in March. (AP Photo/Petros Giannakouris)