Τα ποδήλατα στην Κρήτη κάνουν “φτερά” λόγω κρίσης

Σε έξαρση βρίσκονται οι κλοπές και πιο συγκεκριμένα οι κλοπές ποδηλάτων από τις πυλωτές και τις εισόδους πολυκατοικιών σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Ειδικά τον μήνα Οκτώβριο οι “ποντικοί” των δίτροχων απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό την Αστυνομία αφού οι καταγγελίες πολιτών στις οποίες ανέφεραν ότι το ποδήλατο τους έκανε “φτερά” ήταν καθημερινό φαινόμενο.
Στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ που είχαν να κάνουν με την εγκληματικότητα στην Κρήτη και που πριν από λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, έδειχναν ότι οι περισσότερες κλοπές που σημειώθηκαν στο νησί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, αφορούσαν σε δίκυκλα οχήματα, δηλαδή μηχανάκια και μηχανές μεγάλου κυβισμού.
Τις τελευταίες όμως ημέρες, τα ποδήλατα “παίζουν” ψηλά στις προτιμήσεις των ατόμων που χωρίς δισταγμό τα αρπάζουν και στη συνέχεια εξαφανίζονται.
Η αλήθεια είναι ότι πάντα είχαμε αρκετές καταγγελίες για κλοπές ποδηλάτων στην Κρήτη, ωστόσο τον τελευταίο ειδικά μήνα το φαινόμενο έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι πολλοί οι πολίτες που έρχονται να καταγγείλουν τέτοιου είδους κλοπές. Από την άλλη, είναι επίσης αρκετοί και εκείνοι που δεν το αναφέρουν καν, οπότε φαντάζεστε ότι οι κλοπές είναι πολύ περισσότερες από αυτές που γνωρίζουμε, σχολίασε στο www.endospolis.gr/ έμπειρος αξιωματικός της αστυνομίας.
41288
Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο είχαμε και συλλήψεις αλλά και εξιχνιάσεις τέτοιων υποθέσεων. Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο συνελήφθη ένας 27χρονος ο οποίος μαζί με έναν 19χρονο, μπήκαν στο σπίτι ενός 43χρονου και αφαίρεσαν δύο ποδήλατα αξίας 1350 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι από τον Μάιο έως και το Σεπτέμβριο του 2016 ο 27χρονος μαζί με τον 19χρονο, είχαν διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές ποδηλάτων.
Στα Χανιά επίσης, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη δύο νεαρών 24 ετών που στις 29 Οκτωβρίου έκλεψαν δύο ποδήλατα από πυλωτή πολυκατοικίας.
Φαίνεται πως η οικονομική κρίση αναγκάζει ακόμη και τους κλέφτες να αλλάξουν πορεία και να στραφούν σε … οικονομικότερα οχήματα. Από τη μία η τιμή της βενζίνης και από την άλλη τα έξοδα που χρειάζεται να κάνεις για τη συντήρηση του οχήματος, ίσως να είναι οι λόγοι… που τα ποδήλατά κάνουν “φτερά”.