Στις 7/11 ξεκινάνε οι μαθητικές καταλήψεις σε σχολεία

Στο πλευρό των μαθητών όλης της χώρας που κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρά τους, με συγκέντρωση στις 7 Νοέμβρη στα Προπύλαια της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, βρίσκεται η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η οποία με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι οι γονείς έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τον αγώνα τους και τις μορφές πάλης που τα συλλογικά τους όργανα θα επιλέξουν, να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

“Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών όλης της χώρας που οργανώνονται από τα συλλογικά τους όργανα και κορυφώνονται στις 7 Νοεμβρίου με τη συγκέντρωσή τους στα Προπύλαια της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά την “επιστροφή στην κανονικότητα” η καθημερινή πραγματικότητα φέρνει στην επιφάνεια τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης που συνεχίζουν να υφίστανται τα παιδιά μας.

Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης”.