Μειώθηκαν οι φοιτητές στην Βρετανία

Λιγότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές είναι φέτος οι φοιτητές στην Βρετανία μετά την απόφαση υπέρ του Brexit για τη Βρετανία. Ο αριθμός των αιτούντων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εισαγωγή σε βρετανικά πανεπιστήμια μειώθηκε κατά 9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ενισχύοντας τους φόβους για σοβαρό πλήγμα σε μια εκ των ισχυρότερων και πλέον προσοδοφόρων «βιομηχανιών» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα πρώτα στοιχεία για τα προγράμματα σπουδών που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2017 έδειξαν ότι ο αριθμός των αιτούντων από άλλες χώρες της ΕΕ μειώθηκε κατά 620 συγκριτικά με τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο του 2016, στις 6.240.

Τα στοιχεία αποτελούν ίσως μια πρώτη ένδειξη ότι το δημοψήφισμα αποθάρρυνε πολλούς Ευρωπαίους πολίτες από το να επιλέξουν για τις σπουδές τους τη Βρετανία, όπου τα πανεπιστήμια έχουν προειδοποιήσει ότι το Brexit θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση και την πρόσβαση σε ερευνητικά προγράμματα, καθιστώντας δυσκολότερη την προσέλκυση προσωπικού με υψηλή κατάρτιση.