Ειρήνη Βασιλείου: Μετά την κούρσα – εισιτήριο για το Ρίο, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

199

Η πρωταθλήτρια στα 400 μέτρα Γυναικών, Ειρήνη Βασιλείου, που μας έκανε περήφανους όταν κατάφερε να βρεθεί απο την Πάτρα… στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο,  παραχώρησε συνέντευξη στο “endospolis” μιλώντας για τη μεγάλη ικανοποίηση που ένοιωσε. Για τα όσα θυσίασε  “τρέχοντας” για την επιτυχία καθώς επίσης και για τους μελλοντικούς της στόχους.

  1. Πως ξεκίνησες τον αθλητισμό και τι  σημαίνει για σένα;

Απάντηση: Ξεκίνησα τον αθλητισμό σε ηλικία 10 ετών.  Ο αθλητισμός είναι για μένα τρόπος ζωής.ath

  1. Πως νιώθεις μετά το ρεκόρ που σημείωσες;

Απάντηση: Ένιωσα υπερηφάνεια γιατί εξαρχής είχαμε θέσει αυτόν τον στόχο και υλοποιήθηκε.

  1. Τελικά η επιτυχία θέλει κόπο και απαιτεί στερήσεις;

Απάντηση: Θέλει αρκετό κόπο και θυσίες αλλά όμως όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ δεν σκέφτεσαι  καν ότι θα στερηθείς κάτι απο τη ζωή σου.

  1. Πιστεύεις ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε καλή πορεία; Υπάρχει στήριξη στα νέα παιδιά; Τι ελλείψεις παρουσιάζονται;

Απάντηση: Ο αθλητισμός στην Ελλάδα  είναι σε αρκετά καλό επίπεδο.  Η στήριξη όμως απο την Ομοσπονδία είναι μηδαμινή και δεν δίνουν κίνητρα σε νέα παιδιά να συνεχίσουν τον αθλητισμό ή να ξεκινήσουν.

 

aul

  1. Θα σταματούσες ποτέ τον αθλητισμό και γιατί; Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ σε κάποια αποτυχία να τα παρατήσεις; Και τελικά είναι εύκολο για μια γυναίκα να συνδυάσει καριέρα, επιτυχία και οικογένεια;

Απάντηση: Είχα σταματήσει τον αθλητισμό όταν πήρα την απόφαση ότι ήθελα να σπουδάσω. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να συνδυαστούν σε άριστο επίπεδο πρωταθλητισμός και δουλειά. Εγώ προσωπικά δουλεύω part time έτσι ώστε να μπορώ να τα συνδυάσω και τα δύο

  1. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Απάντηση: Ο επόμενος μου στόχος να είμαστε καλά πάνω από όλα, είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου που θα διοργανωθεί στο Βελιγράδι και μετέπειτα το Παγκόσμιο ανοικτού στίβου που θα διοργανωθεί στο Λονδίνο.

  1. Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό

Απάντηση: Να αγαπούν αυτό που κάνουν, ότι και να είναι αυτό. Γιατί μόνο τότε θα έχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  1. Και ένα μήνυμα στην πολιτεία που πολλές φορές ίσως να μην στέκεται αρωγός στην ανάδειξη του Ελληνικού αθλητισμού

Απάντηση: Το μήνυμα που θα έδινα στην πολιτεία είναι ότι: “η επένδυση στον αθλητισμό θα έλυνε πολλά άλλα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία”.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook