Πληρώστε το λογαριασμό σας με μια …selfie

Τι θα λέγατε αν σας δινόταν η δυνατότητα να τακτοποιήσετε τις τραπεζικές σας πληρωμές μέσω μιας απλής φωτογραφίας… selfie; Ότι μάλλον σας λέμε ψέματα. Κι όμως, η Mastercard ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τη νέα της εφαρμογή “selfie pay” η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να κάνει πληρωμές απλά τραβώντας μία selfie!

Η εφαρμογή είναι εύκολη. Ζητάει από τον χρήστη κάθε φορά που κάνει μία αγορά να βάλει το πρόσωπό του μπροστά από την οθόνη του smartphone του και μέσα από έναν ειδικό αλγόριθμο αναγνώρισης προσώπου η εφαρμογή επιβεβαιώνει ότι είναι ο χρήστης και όχι κάποιος άλλος, και στη συνέχεια ολοκληρώνει την συναλλαγή. Όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει μέχρι σήμερα με το δακτυλικό αποτύπωμα αν κάποιος κάνει πληρωμές απευθείας από το smartphone του και όχι με κάποια κάρτα.

Η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη προς στιγμήν στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Δανία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο όμως δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να κάνει την εμφάνιση της και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γιατί όχι και στην Ελλάδα.